Page 9 of 24

Re: Clevo N150RD N170RD Owner's Lounge

Posted: 20 Jan 2016, 20:45
by EdyJay92
Si as mai avea o intrebare legata de baterie, cica ea trebuie sa tina 360-380 de minute cu UMA Mode, ce reprezinta acel UMA, cum pot ajunge la el ca sa fac setari?
Pentru ca mie mi-a tinut bateria cam 3-4 ore... pana la 6 cat spune producatorul, mai e ceva :)

Re: Clevo N150RD N170RD Owner's Lounge

Posted: 20 Jan 2016, 20:52
by oGu
Si as mai avea o intrebare legata de baterie, cica ea trebuie sa tina 360-380 de minute cu UMA Mode, ce reprezinta acel UMA, cum pot ajunge la el ca sa fac setari?
Pentru ca mie mi-a tinut bateria cam 3-4 ore... pana la 6 cat spune producatorul, mai e ceva :)
Tot timpul producătorii sunt optimiști la declarațiile de baterie. Probabil text reading te aduce la valorile alea.

Re: Clevo N150RD N170RD Owner's Lounge

Posted: 20 Jan 2016, 21:12
by EdyJay92
Tot timpul producătorii sunt optimiști la declarațiile de baterie. Probabil text reading te aduce la valorile alea.
A, deci cu Airplane activat si cu totul pe low :))

Re: Clevo N150RD N170RD Owner's Lounge

Posted: 20 Jan 2016, 21:29
by Penguine
Deci la mine vad ca temperaturile in jocuri sunt foarte bune, doar ca in idle mi se par cam mari... sta tot in 50 daca las ventilatoarele pe auto... Voi ce temperaturi in idle aveti?

Re: Clevo N150RD N170RD Owner's Lounge

Posted: 20 Jan 2016, 22:12
by vladutgm
Asa este setat din Control Center pentru ca ventilatoarele sa functioneze cat mai putin.
Daca intri in Control Center poti schimba acest aspect.

Re: Clevo N150RD N170RD Owner's Lounge

Posted: 20 Jan 2016, 22:15
by vbr
Deci la mine vad ca temperaturile in jocuri sunt foarte bune, doar ca in idle mi se par cam mari... sta tot in 50 daca las ventilatoarele pe auto... Voi ce temperaturi in idle aveti?
Depinde si ce procesor ai. Cauta procesorul tau si temperaturi normale de functionare si poti sa te convingi de unul singur.

Re: Clevo N150RD N170RD Owner's Lounge

Posted: 20 Jan 2016, 22:45
by myx
UMA mode = unified memory architecture mode; adica sa rulezi exclusiv pe placa video integrata. Evident cu airplane mode, iluminarea tastaturi off, backlight la minim si power saver plan.

Re: Clevo N150RD N170RD Owner's Lounge

Posted: 20 Jan 2016, 23:37
by Penguine
Ce reprezinta butonul de deasupra butonului de luminozitate in Control Center (in partea stanga a lui Fan Speed)?

Re: Clevo N150RD N170RD Owner's Lounge

Posted: 21 Jan 2016, 01:42
by Bodady
Acel buton reprezinta nivelul volumului din boxe. Este identic cu indicatorul din taskbar.

Re: Clevo N150RD N170RD Owner's Lounge

Posted: 22 Jan 2016, 01:27
by EdyJay92
Astazi s-a intamplat ceva nou. FREEZE
Copiam ceva de pe un hard pe al2lea hard adica din ODD caddy pe hdd-ul nou de 2TB.
In acelasi timp am/aveam in Microsoft Edge vreo 10 taburi deschise + 2 jocuri deschise. De fapt acelasi joc, doar ca duplicat. Ca sa intru cu doua conturi.
Si a inghetat pur si simplu. Singurul lucru care mai mergea era sa dau Fn+1 pentru a da ventilatoarele pe maxim.

Am mai primit niste HANG-uri din cand in cand, si asta il banuiesc de la Facebook/HTML5/Flash Player pe acolo. Ca si la Retina MacBook Pro aveam probleme din cauza asta.
Dar se rezolvau cu Sleep, si reveneam unde eram.

Re: Clevo N150RD N170RD Owner's Lounge

Posted: 22 Jan 2016, 06:42
by combat2k
Astazi s-a intamplat ceva nou. FREEZE
Copiam ceva de pe un hard pe al2lea hard adica din ODD caddy pe hdd-ul nou de 2TB.
In acelasi timp am/aveam in Microsoft Edge vreo 10 taburi deschise + 2 jocuri deschise. De fapt acelasi joc, doar ca duplicat. Ca sa intru cu doua conturi.
Si a inghetat pur si simplu. Singurul lucru care mai mergea era sa dau Fn+1 pentru a da ventilatoarele pe maxim.

Am mai primit niste HANG-uri din cand in cand, si asta il banuiesc de la Facebook/HTML5/Flash Player pe acolo. Ca si la Retina MacBook Pro aveam probleme din cauza asta.
Dar se rezolvau cu Sleep, si reveneam unde eram.
Si ce ai facut la Freeze? Nu ai asteptat 1-2 min sa-ti dea BSOD-ul? Sau ai dat hard reset dupa 10 sec? Data viitoare, asteapta sa primesti BSOD-ul, dupa care vezi cu BlueScreenView (daca ai minidump activat sa se genereze la probleme) ce probleme ai... cel mai probabil ceva legat de pci.sys...

Re: Clevo N150RD N170RD Owner's Lounge

Posted: 22 Jan 2016, 11:24
by oGu
Mici reduceri valabile de azi pentru:

Clevo N150

Clevo N170

Re: Clevo N150RD N170RD Owner's Lounge

Posted: 22 Jan 2016, 12:39
by EdyJay92
Si ce ai facut la Freeze? Nu ai asteptat 1-2 min sa-ti dea BSOD-ul? Sau ai dat hard reset dupa 10 sec? Data viitoare, asteapta sa primesti BSOD-ul, dupa care vezi cu BlueScreenView (daca ai minidump activat sa se genereze la probleme) ce probleme ai... cel mai probabil ceva legat de pci.sys...
Uite ca n-am avut rabdare, dar bine nu I-am dat imediat, imediat... dupa vreo 30-45 de secunde.
Am luat BlueScreenView si imi apare un fisier cu rosu ntoskrnl.exe si zice DRIVER_POWER_STATE_FAILURE si este de cu 2 zile inainte sa am FREEZE-ul de care ziceam :)

Re: Clevo N150RD N170RD Owner's Lounge

Posted: 22 Jan 2016, 13:10
by oGu
Si ce ai facut la Freeze? Nu ai asteptat 1-2 min sa-ti dea BSOD-ul? Sau ai dat hard reset dupa 10 sec? Data viitoare, asteapta sa primesti BSOD-ul, dupa care vezi cu BlueScreenView (daca ai minidump activat sa se genereze la probleme) ce probleme ai... cel mai probabil ceva legat de pci.sys...
Uite ca n-am avut rabdare, dar bine nu I-am dat imediat, imediat... dupa vreo 30-45 de secunde.
Am luat BlueScreenView si imi apare un fisier cu rosu ntoskrnl.exe si zice DRIVER_POWER_STATE_FAILURE si este de cu 2 zile inainte sa am FREEZE-ul de care ziceam :)
Clasic Windows 10

"DRIVER_POWER_STATE_FAILURE"

Re: Clevo N150RD N170RD Owner's Lounge

Posted: 22 Jan 2016, 19:28
by vbr
Astazi s-a intamplat ceva nou. FREEZE
Copiam ceva de pe un hard pe al2lea hard adica din ODD caddy pe hdd-ul nou de 2TB.
In acelasi timp am/aveam in Microsoft Edge vreo 10 taburi deschise + 2 jocuri deschise. De fapt acelasi joc, doar ca duplicat. Ca sa intru cu doua conturi.
Si a inghetat pur si simplu. Singurul lucru care mai mergea era sa dau Fn+1 pentru a da ventilatoarele pe maxim.

Am mai primit niste HANG-uri din cand in cand, si asta il banuiesc de la Facebook/HTML5/Flash Player pe acolo. Ca si la Retina MacBook Pro aveam probleme din cauza asta.
Dar se rezolvau cu Sleep, si reveneam unde eram.
Si ce ai facut la Freeze? Nu ai asteptat 1-2 min sa-ti dea BSOD-ul? Sau ai dat hard reset dupa 10 sec? Data viitoare, asteapta sa primesti BSOD-ul, dupa care vezi cu BlueScreenView (daca ai minidump activat sa se genereze la probleme) ce probleme ai... cel mai probabil ceva legat de pci.sys...
Nope, e un freeze sanatos, nu se arunca nici un dump nimic.

S-a intamplat si la mine. Eu dau vina pe Windows Update. (mi-am cam dat seama dupa Event Viewer)

Re: Clevo N150RD N170RD Owner's Lounge

Posted: 23 Jan 2016, 02:18
by mrmrm
De cand am configurat win update sa nu mai faca updates la driveri nu am mai avut niciun bsod.
Am instalat si driverii 'noi' de pe website-ul clevo - cele de la europe nu asia.

So there's that, daca mi se mai intampla updatez aici.

Re: Clevo N150RD N170RD Owner's Lounge

Posted: 23 Jan 2016, 21:53
by EdyJay92
În momentul acesta, am una bucată proces care consumă apx 15% din procesor și 1.400Mb Ram și vreo 40 de Mbps din HDD
Name: System and compressed memory
Process name: NTOSKRNL.EXE
Type: Windows process

Ce mă duce cu gândul la ce a zis cineva pe aici, scuzați că nu am reținut, cum că este de la Windows Update.

Re: Clevo N150RD N170RD Owner's Lounge

Posted: 23 Jan 2016, 22:00
by EdyJay92
Și aș mai avea două întrebări pentru cei mai cunoscători !!
Dacă eu am internet de 300 de Mbps de la RDS (Digi) cu fibră optică,
Fibra optică intră în routerul adus de ei - un HUAWEI - și apoi cu un cablu de internet mă duc in routerul meu - un TP-LINK N v1043nd care atinge 450Mbps cu Speedboost.
Momentan este setat pe 300 de Mbps. N170-ul meu vede în Network and Sharing Center 300 de Mbps, dar trag cu 11Mbps MAXIM.
Ce mi se mai pare un pic ciudat la Windows 10 e că el vede toate conexiunile Wireless ca fiind PUBLIC CONNECTION.
Eu nu am văzut niciun request, în care să selectez Home, Work, Public.

Am să verific, cablul de internet să aibă toate cele 8 fire puse cum trebuie, altfel n-o să am Gigabit. Din ce am mai întrebat pe cineva.
Câteva idei??
Mulțumesc în prealabil.

Re: Clevo N150RD N170RD Owner's Lounge

Posted: 23 Jan 2016, 22:20
by myx
Și aș mai avea două întrebări pentru cei mai cunoscători !!
Dacă eu am internet de 300 de Mbps de la RDS (Digi) cu fibră optică,
Fibra optică intră în routerul adus de ei - un HUAWEI - și apoi cu un cablu de internet mă duc in routerul meu - un TP-LINK N v1043nd care atinge 450Mbps cu Speedboost.
Momentan este setat pe 300 de Mbps. N170-ul meu vede în Network and Sharing Center 300 de Mbps, dar trag cu 11Mbps MAXIM.
Ce mi se mai pare un pic ciudat la Windows 10 e că el vede toate conexiunile Wireless ca fiind PUBLIC CONNECTION.
Eu nu am văzut niciun request, în care să selectez Home, Work, Public.

Am să verific, cablul de internet să aibă toate cele 8 fire puse cum trebuie, altfel n-o să am Gigabit. Din ce am mai întrebat pe cineva.
Câteva idei??
Mulțumesc în prealabil.
Primul pas, testeaza pe lan (laptop conectat la routerul tau)sa vezi ce viteze prinzi, presupunand ca router-ul tau stie gigabit lan. Daca e peste suta, inseamna ca problema e la wireless. Daca nu e peste suta inseamna ca ori cablul din ONT nu e bun, ori router-ul are o buba.

In win10- nu mai exista acel popup cu home/work/etc. Exista doar private networks si public. Daca atunci cand et conectezi la o retea noua nu dai sa fii vizibil in retea, automat este catalogata ca retea publica. Mergi la settings, wifi, advacned wifi settings, si acolo ai optiunea de Make this pc discoverable (on the network you are currently connected). Et voila, private network.

Re: Clevo N150RD N170RD Owner's Lounge

Posted: 23 Jan 2016, 22:29
by EdyJay92
Primul pas, testeaza pe lan (laptop conectat la routerul tau)sa vezi ce viteze prinzi, presupunand ca router-ul tau stie gigabit lan. Daca e peste suta, inseamna ca problema e la wireless. Daca nu e peste suta inseamna ca ori cablul din ONT nu e bun, ori router-ul are o buba.

In win10- nu mai exista acel popup cu home/work/etc. Exista doar private networks si public. Daca atunci cand et conectezi la o retea noua nu dai sa fii vizibil in retea, automat este catalogata ca retea publica. Mergi la settings, wifi, advacned wifi settings, si acolo ai optiunea de Make this pc discoverable (on the network you are currently connected). Et voila, private network.
Bun, am să testez treaba cu internetul. Dar îl bănuiesc pe cablu, ca fiind neadecvat Gigabit. Cel dintre routerul RDS si routerul meu ma refer.
Păi Pop-up-ul acela ERA CEVA BUN!
Am schimbat opțiunea Make this pc discoverable și din ce am citit acolo ăla cred că stă activat mereu și trebuie să-l dezactivez eu manual atunci când mă conectez la un Wi-fi public.

Re: Clevo N150RD N170RD Owner's Lounge

Posted: 23 Jan 2016, 22:35
by myx
Nu. E doar pentru reteaua la care esti conectat cand o activezi.

Re: Clevo N150RD N170RD Owner's Lounge

Posted: 24 Jan 2016, 16:11
by Penguine
Temperaturile mele din idle sunt foarte mari... Acum am terminat de uitat la un film, nu aveam nimic special in fundal ce rula, procesorul a fost tot pe 1%, maxim 5%, iar temperaturile au urcat pana la 65 de grade, cu ventilatoarele in control center lasate pe auto... Degeaba are temperaturi mici in jocuri, daca laptop-ul se incalzeste cand ma uit la un film... nu mi se pare normal sa fie chiar atat de mari...

Image

Re: Clevo N150RD N170RD Owner's Lounge

Posted: 24 Jan 2016, 16:27
by oGu
Spune-mi te rog ce placa video era activa când te uitai la filme? Contează destul de mult acest aspect. Ce tip de film rulai?

Re: Clevo N150RD N170RD Owner's Lounge

Posted: 24 Jan 2016, 16:30
by Penguine
Cea de la Intel era... Se vede din imagine ca GPU1 (care in setari arata ca e nvidia) a stat mereu la 0%, nu a fost pornita, iar filmul specific ca a fost 720p, nu m-am uitat la unu 4k sau 2k ca sa se justifice temperaturile...

Re: Clevo N150RD N170RD Owner's Lounge

Posted: 24 Jan 2016, 16:32
by oGu
Sincer nu văd ceva ieșit din comun. Placa video interna este si ea solicitată la redați video si astfel creste temperatura pe procesor. Văd din grafic ca ventilatoarele pornesc destul de târziu si răcesc pe la 55 de grade procesorul după care se opresc.

Dacă vrei temperaturi mai scăzute pune pragul de pornire al ventilatoarelor un pic mai jos.

Re: Clevo N150RD N170RD Owner's Lounge

Posted: 24 Jan 2016, 16:41
by Penguine
Am incercat si asta... l-am mai pus pe modul custom, iar la valori le puneam chiar alea minime, adica temperatura de pornire sa fie 50, iar cea de oprire 40, dar nu am observat nici o inbunatatire, chiar observam ca tot cum vroia el le punea... si iar ajungeam pe la 60, chiar daca nu faceam nimic cu el, singurul program ce rula era afterburner-ul. Nu mi se par chiar normale temperaturile alea. Adica filmul e unul banal, e un episod dintr-un serial, care si pe calculatorul meu cu intel pentium d merge fara absolut nici o problema

Re: Clevo N150RD N170RD Owner's Lounge

Posted: 24 Jan 2016, 16:43
by oGu
Am incercat si asta... l-am mai pus pe modul custom, iar la valori le puneam chiar alea minime, adica temperatura de pornire sa fie 50, iar cea de oprire 40, dar nu am observat nici o inbunatatire, chiar observam ca tot cum vroia el le punea... si iar ajungeam pe la 60, chiar daca nu faceam nimic cu el, singurul program ce rula era afterburner-ul. Nu mi se par chiar normale temperaturile alea. Adica filmul e unul banal, e un episod dintr-un serial, care si pe calculatorul meu cu intel pentium d merge fara absolut nici o problema
Când pui ventilatoarele să se oprească la 40 de grade ce se întâmpla? Merg continuu si tot cresc temperaturile la 65 de grade? Se opresc cumva înainte de a ajunge la 40 de grade?

Re: Clevo N150RD N170RD Owner's Lounge

Posted: 24 Jan 2016, 16:51
by Penguine
Am observat ca nu mergeau temperaturile dupa modul custom... se opreau mai devreme, nu mai stiu exact 45-50 si urcau chiar pana la 60...
Si eu mai am o problema: burn-in image pe display. Imi vad butoanele de inchidere/minimalizare/si butonul acela unde apare numele din chrome. Aseara a aparut, iar acum inca il pot observa daca ma uit la imaginea de pe desktop...

Re: Clevo N150RD N170RD Owner's Lounge

Posted: 24 Jan 2016, 16:52
by oGu
Tu ce varianta ai N170 sau N150?

Re: Clevo N150RD N170RD Owner's Lounge

Posted: 24 Jan 2016, 16:54
by Penguine
modelul n150