Probleme Tastatura Clevo P775

Pentru posesorii de laptopuri Clevo achizitionate de la tekadvice.ro

Moderator: myx

urazvan
Posts: 12
Joined: 06 Jun 2017, 10:14

Probleme Tastatura Clevo P775

Postby urazvan » 10 Apr 2018, 17:51

Buna ziua, am achizitionat in Iulie anul trecut un Clevo P775, si tot am niste probleme cu tastatura de atunci, care am sperat sa se rezolve cumva in timp:

1) cand am primit laptop-ul, tasta ALT stanga se bloca si scartaia, in final asta s-a rezolvat, dar...

2) de cateva ori pe saptamana in timp ce tastez am BSOD legat de SynTP.sys, dar numai cand tastez (am testat cu driverii oficiali, cu driveri noi, driveri mai vechi, mereu acelasi BSOD)

3) iar acum tastele din stanga ALT, WIN, FN, CTRL si chiar si F3-F6 fac probleme in sensul ca Windows crede uneori ca le tin apasate chiar daca le-am eliberat - nu se intampla mereu, ci in mod total aleatoriu in timp ce tastez.

Folosesc foarte mult tasta ALT stanga in combinatie cu alte taste, si a devenit foarte enervant fiindca Windows crede din cand in cand ca tasta ALT a ramas apasata, si fie imi ramane mereu pe ecran meniul "Alt+Tab", fie nu mai functioneaza nici o combinatie, si trebuie sa ma intrerup din ce fac ca sa apas de cateva ori tastele pana isi revin :(

De asemenea, am curatat cat s-a putut praful si firele de par de sub aceste taste, dar fara nici un efect.

P.S. am gasit pe net alte persoane care au aceleasi probleme cu tastaturile Clevo/Sager, probleme aparent din cauza caldurii prelungite de sub aceste taste care afecteaza o membrana (vezi http://forum.notebookreview.com/threads ... t-10459568 ) - acestia au spus ca problema se va repeta in timp la orice tastatura Clevo noua :cry:

EdyJay92
Posts: 227
Joined: 09 Dec 2015, 11:27

Re: Probleme Tastatura Clevo P775

Postby EdyJay92 » 10 Apr 2018, 21:05

Eu pe N170RD, (care posibil sa nu fie acelasi tip de tastatura, avand in vedere ca are backlight alb spre deosebire de RGB) nu am intalnit problema asta. Dar nu pot sa compar i5-7300hq, 960m cu i7-7700k si 1080... probabil configuratia ta :)
Ideea era ca nu toate Clevo au treaba asta. Ci probabil modelele ultra performante din cauza caldurii asta vroiam sa evidentiez, ca si tine...

urazvan
Posts: 12
Joined: 06 Jun 2017, 10:14

Re: Probleme Tastatura Clevo P775

Postby urazvan » 11 Apr 2018, 12:11

Da, foarte posibil sa fie doar la modelele ultra performante, dar totusi, nu mi se pare ceva obisnuit cu care trebuie sa ma conformez avand in vedere ca tastatura este o parte critica, si nici nu am luat chiar orice laptop.

Am plecat de la un MacBook cu care ajungeam la temperaturi CPU de 90°C din cauza vechimii, si in 7 ani de zile nu am avut nici o problema cu tastatura, iar acest laptop nu depaseste 60°C si nici macar un an nu a trecut iar eu am probleme de luni de zile cu tastatura care se pare ca nu se rezolva de la sine :(

Initial ma gandeam sa-mi cumpar o tastatura USB care s-o folosesc in loc, dar nu mi se pare normal sa fac asta din moment ce am investit multi bani in acest laptop...

Voi astepta un raspuns legat de ce se poate face, multumesc.

EdyJay92
Posts: 227
Joined: 09 Dec 2015, 11:27

Re: Probleme Tastatura Clevo P775

Postby EdyJay92 » 11 Apr 2018, 12:53

Clar, te inteleg...Normal ca nu trebuie sa te conformezi... nu asta vroiam sa evidentiez... Voi fi si eu viitor posesor de P775 in curând (probabil) si nu-mi place ce aud... Dar na, asta sa fie cea mai mica problema a lui.
Mie la N170RD mi s-a decojit plasticul de pe touchpad dupa 1an - 1an jumătate de la curatat cu carpa (se prindea coltul in carpa) si mi s-a decojit mai mult inestetic, pentru ca functional este functional (nu deranjeaza). In rest alte probleme n-am avut. Partea de drivere si Windows s-a rezolvat in timp si sunt multumit (nu am mai avut bsod-uri de ceva vreme...), am scapat totusi o data laptopul pe jos (deschis fiind), a cazut plat (nu am deformari) si norocul meu a fost ca qBittorrent era inchis si nu am facut bad-uri pe hdd.
Clar ca mai sunt elemente slabe, care pot tine de modelul de produs (tastatura, usb-uri, touchpad, fingerprint etc...) sau de produsul finit cu totul (in cazul in care temperatura ar fi problema sau alti factori).
Imi pare rau sa aud ca ai probleme, sper ca te va putea ajuta oGu. Vezi ce poti sa faci, suna la ei si vezi ce se poate face sa se rezolve. Poate exista un alt model de tastatura care sa se potriveasca (in cazul in care modelul respectiv este bubos de la mama lui)?? Vezi, ce variante exista...

Sunt curios de cum o sa decurga si ce alte experiente vei relata tu pe viitor.
Toate bune si sper sa rezolvi problemele!

urazvan
Posts: 12
Joined: 06 Jun 2017, 10:14

Re: Probleme Tastatura Clevo P775

Postby urazvan » 12 Apr 2018, 08:51

Stii cumva daca mai raspunde pe forum sau daca mai este activ @oGu ? Ultima data a raspuns repede cand planuiam sa cumpar laptop-ul - sau este necesar via telefon cand apar probleme?

Vad ca a mai fost cineva anul trecut cu probleme de tastatura, si i-a raspuns pe forum: viewtopic.php?f=13&t=192

User avatar
oGu
Posts: 954
Joined: 05 Dec 2015, 19:25
Location: Iasi
Contact:

Re: Probleme Tastatura Clevo P775

Postby oGu » 12 Apr 2018, 09:29

Stii cumva daca mai raspunde pe forum sau daca mai este activ @oGu ? Ultima data a raspuns repede cand planuiam sa cumpar laptop-ul - sau este necesar via telefon cand apar probleme?

Vad ca a mai fost cineva anul trecut cu probleme de tastatura, si i-a raspuns pe forum: viewtopic.php?f=13&t=192
Salut Răzvan,

Nu știu de ce dar doar acum am primit notificare pe Tapatalk la thread-ul tău.

Tastatura o putem înlocui cu ușurință. Ca să facem totul remote am să te rog să îmi trimiți un video pe email care să evidențieze defectul și ulterior îți comand o tastatură nouă.

Din toate notebook-urile pe care le-am vândut până acum nu am înlocuit o tastatură cu simptomele pe care le prezintă a ta. Deci aș înclina să cred că nu e o problemă atât de comună pe cum te-ar face să crezi experiențele de pe alte forumuri.

Aștept un semn din partea ta.


Return to “Clevo”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests