Cablu ecran fisurat la balama

Procesoare, Placi Video, Memorii Ram, etc.

Moderator: myx

urazvan
Posts: 14
Joined: 06 Jun 2017, 10:14

Cablu ecran fisurat la balama

Postby urazvan » 14 Jan 2021, 12:17

Buna ziua,

Am un Clevo P775 DM3 achizitionat in 2017 la care a aparut o problema - un fir de la balamaua ecranului din partea stanga s-a fisurat de la inchiderea/deschiderea repetata, si cand misc ecranul in alte pozitii/unghiuri se intrerupe si isi revine imaginea, iar din ce am observat se intrerupe practic luminozitatea ecranului (cand am pus lanterna pe ecran, imaginea in sine nu se intrerupea, ci doar backlight-ul din spatele ecranului)

As fi izolat eu firul cu banda izolatoare, dar am vazut online ca nu poate fi desfacuta carcasa superioara unde e tastatura fara a demonta o mare parte din laptop (inclusiv heatsink) fortandu-ma sa fac si repaste doar ca sa ajung la un fir :(

Asa ca in cele din urma am ales sa izolez firul cu prenadez si a functionat perfect o saptamana dupa care a inceput sa faca iar la fel probabil ca s-a cam uscat prenadezul :cry:

Am atasat mai jos poze cu firul inainte si dupa ce am dat cu prenadez, iar acum am cateva intrebari legat de cum pot proceda mai departe:

1. exista totusi vreo posibilitate sa ajung la acel fir fara sa scot heatsinkul si sa fac repaste? (online arata ca ar fi un surub sub heatsink care trebuie scos pt a putea scoate carcasa superioara)

2. cat costa un cablu nou?

3. daca mi-ati trimite un cablu nou sa-l schimb eu si as face si repaste, e vreo procedura complexa la instalarea cablului? (demontarea laptopului am vazut ca nu e complicata, dar nu stiu daca se potriveste cablu, daca trebuie facut ceva special la cablu inainte de instalare)

4. daca ar fi sa il trimit la TekAdvice in service prin curier...
- (a) cum se procedeaza cu costurile curierului?
- (b) cat ar costa reparatia per total?
- (c) cam cat ar dura rezolvarea problemei?
- (d) as putea alege eu ce pasta termica sa folositi? (fiindca eu as prefera Arctic MX-4, insa nu stiu daca au la service, daca o cumpara cei de la service, daca trebuie s-o trimit eu prin curier la service...)
- (e) ce alte riscuri ar fi legat de protectia datelor de pe laptop, cat si de stricarea altor componente in procesul de reparatie?

Image

si dupa aplicare prenadez:

Image

Image

User avatar
oGu
Posts: 979
Joined: 05 Dec 2015, 19:25
Location: Iasi
Contact:

Re: Cablu ecran fisurat la balama

Postby oGu » 16 Jan 2021, 10:56

Sorry pentru răspunsul târziu.

Nu mi-a trimis Tapatalk notificări pe secțiunea asta de forum.

Ți-am răspuns în cealaltă parte.


Return to “Componente”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest