Page 1 of 1

Macbook

Posted: 11 Mar 2017, 00:45
by powercut
Buna seara,

Detin un Clevo N150, dar a devenit inutilizabil in cadrul anumitor cursuri unde profesorii au pretentie sa venim, sa nu folosim "gadget-uri" si sa fim atenti la ceea ce nu ne predau ei... (Asta a ajuns facultatea.) Astfel, m-am gandit sa imi achizitionez un macbook sh deoarece imi ofera portabilitate si autonomie. Doresc o parere cu privire la:
- Macbook PRO 13 (mid 2012)
- Macbook PRO 13 (mid/late 2011)
- Macbook AIR 13 (2012)
- Macbook AIR 13 (2013)
Il voi folosi pentru programare ( scris cod in xcode/atom) si vizionare de tutoriale. Nu cred ca le cer prea multe. Bugetul este de maximum 2000 de lei.
As alege PRO pentru : upgrade RAM, HDD -> SSD(daca nu are); are unitate optica; mai zdravan ( am vazut air-uri descentrate)
As alege AIR pentru: portabilitate, rezolutia putin mai mare, autonomie mai mare ( ? )

Ce ati alege? Imi puteti oferi alte variante? Sunt deschis pentru sugestii.

Re: Macbook

Posted: 11 Mar 2017, 08:50
by oGu
Eu aș merge pe un Air din 2013. E anul în care au trecut la Haswell și au devenit într-adevăr foarte performante.

Re: Macbook

Posted: 13 Mar 2017, 12:35
by EdyJay92
Autonomia intr-adevar este mai mare la AIR, rezolutia nu este. Este cel mult HD+ sau 1440x900 din cate imi aduc aminte (in orice caz prea mica). Pentru ca si eu cautam ceva MACAR cu FHD. :) Si atunci am decis sa merg pe Clevo :)) ca am observat ca nimic din gama Apple nu ma mai multumeste. Eu avand Retina PRO 15" din 2012. Totusi din cate spune YouTuber-ul Louis Rossmann sunt tare proaste Mac-urile astea la nivel de componente. Parca isi bat joc de la an la an mai mult. El ofera service la placi de baza Apple din toate categoriile. Vezi poate poti sa-i lasi un mesaj sa-l intrebi care model este facut mai bine din punct de vedere al calitatii si rezistentei componentelor.
La al meu aveam o problema cand il scoteam din Standby (ridicam clapa) si imi apareau dungi colorate pe tot ecranul pana aparea imaginea cu Login-ul. Si din ce am inteles poate fi de la chip-ul grafic. Ideal ar fi daca nu ai nevoie de chip grafic sa nu iti iei cu chip grafic. Si atunci cea mai buna solutie e MacBook Air :)
Totusi cea mai buna recomandare pe care pot sa ti-o dau e sa urmaresti cate episoade de ale lui Rossmann sau sa-i lasi mesaj in legatura cu urmatoarea ta achizitie. Sunt sigur ca el iti poate da cel mai bun sfat.

Re: Macbook

Posted: 06 Sep 2017, 22:40
by powercut
Bună seara!
A venit timpul să umblu puțin și într-un Macbook Air 13 2015 - după vizionarea domnului Louis Rossmann care zicea că au o pastă jalnică. Este drept că se încingea destul de tare când era solicitat - de exemplu am avut nevoie pentru mici progrămele de windows, așa că am pus o mașină virtuală. Am desfăcut laptopul și într-adevăr pasta era întărită, iar deasupra plăcii video integrate nu exista pastă ( din ce am văzut așa se poartă și oricum am încercat să o ajut, dar nu face contact cu suprafața de cupru ). Am înlocuit pasta până la urmă, dar ca de obicei nu am notat comportamentul dinainte să-i schimb pasta. Acum sunt nelămurit de un aspect: Când pornesc mașina virtuală - așa îl stresez - primesc 4 valori:
1. Nuclee - se duc pana la 90+
2. CPU PECI - asemenea nucleelor
3. GPU PECI - se duce și el pe la 80+
4. CPU Proximity - stă lejer la 60-65 de grade
Este normal? Mă gândesc că nu s-a așezat bine pasta și pentru 10 șuruburi o mai schimb odată. Mi se pare mare diferența - aproape 20 de grade - și ventilatorul stă la 1200 de rotații pentru ca se bazează pe temperatura de la proximity...

Mulțumesc mult!